به گزارش روابط عمومی فرمانداری بهاباد؛ جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان بهاباد به ریاست  فرماندار و با حضور مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه منطقه ای استان و اعضای این شورا در محل فرمانداری برگزار شد.

فرماندار بهاباد در این جلسه با تأکید بر نظارت و کنترل میزان برداشت آب چاههای کشاورزی و پرهیز از کشت محصولات پرمصرف آب گفت:  آب، مایه حیات انسان و جوامع انسانی است و لذا حفظ منابع آبی مخصوصاً در مناطق کویری بسیار حائز اهمیت است.

عباس اقبال با بیان اینکه امروز مدیریت صحیح آب از اوجب برنامه های کشور است گفت: استفاده بی رویه از این منابع باعث افت شدید آب سفره های شهرستان و درنتیجه نابودی حیات مردم خواهد شد که در این خصوص باید با آگاه سازی مردم در استفاده بهینه از منابع آبی نسبت به ذخیره سازی این مایع حیاتی اقدام نمود.

وی افزود: باید با جدیت و قاطعیت با حفر چاههای غیرمجاز، برداشت اضافه از چاههای دارای برخورد و برای بالا بردن بهروری از آب فعلی برنامه ریزی کنیم.

 

مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای استان:

میزان بارندگی ها از حدود 15 سال گذشته 20 درصد کاهش یافته است/ باتوجه به روند فعلی تا 20 سال آینده 20 درصد دیگر هم کاهش خواهد یافت

مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای استان هم با بیان اینکه کم آبی و خشکسالی بزرگترین تهدید برای استان یزد است به میزان بارندگی ها در کشور اشاره نمود و گفت: در سال آبی جاری، استان یزد دومین استان کم بارش کشور می باشد که از حدود 15 سال پیش 20 درصد بارندگی ها کاهش یافته است.

محمدرضا حکیمی ادامه داد: باتوجه به روند فعلی که وجود دارد میزان بارندگی تا 20 سال آینده 20 درصد دیگر هم کاهش خواهد یافت که در این صورت منابع آبی استان یزد از بین خواهد رفت. 

وی با اظهار اینکه پرشدن سفره های آب نیاز به روان آبها دارد که متأسفانه در چند سال اخیر بدلیل توزیع زمانی نامناسب و کاهش بارش ها منجر به عدم ایجاد روان آبها شده است گفت: در پی تداوم پدیده خشکسالی و افت منابع آبی، با برداشت آب از سفره های زیرزمینی که میلیون ها سال طول کشیده تا ذخیره شود موجب از بین رفتن آب این سفره ها می شود.

حکیمی افزود: سفره های آب شهرستان بهاباد نیز نزدیک به 50 سانت افت سطح آب دارد که باعث تغییر کیفیت آب می شود.

وی همچنین به خاموشی زمستانه چاههای کشاورزی در سال گذشته اشاره نمود و گفت: این برنامه برای اولین بار انجام شده و بازتاب و تأثیر خوبی داشته و کشاورزان نیز از این طرح استقبال نموده اند و امسال نیز در نظر داریم این کار را زودتر از سال گذشته اجرا نماییم که حداقل خاموشی نیز 45 روز خواهد بود.

در ادامه جلسه در خصوص عملکرد اجرای طرح تعادل بخشی برداشت آب از سفره های آب شهرستان، اجرای طرح خاموشی زمستانه چاههای کشاورزی، برخورد با چاههای غیر مجاز بحث و تبادل نظر و تصمیمات لازم اتخاذ گردید.