به گزارش روابط عمومی فرمانداری بهاباد؛ به مناسبت هفته جهادکشاورزی مدیر و پرسنل جهاد کشاورزی شهرستان بهاباد صبح امروز با فرماندار بهاباد دیدار نمودند.

فرماندار بهاباد در این دیدار به بیان مطالبی درخصوص نقش و جایگاه کشاورزی در زندگی مردم پرداخت و گفت: کشاورزی می تواند محور توسعه اقتصادی شهرستان بهاباد باشد.

عباس اقبال باتوجه به بهره وری پایین در محصولات کشاورزی و دامی گفت: مشکلی که داریم بهره وری پایین است نه تنها در تولید محصولات کشاورزی و دامی بلکه در همه زمینه ها باید بهره وری را بالا ببریم.

وی با بیان اینکه کشاورزان به علت عدم آشنایی با روش صحیح کشاورزی سرمایه های خود را هدر می دهند، افزایش بهره وری محصولات را نیازمند آموزش کشاورزان دانست و گفت: کلاس های آموزشی کمک مهمی است برای کشاورزی که زحمت می کشد تا در آینده محصولی را که برداشت می کند بتواند بهره بیشتری با استفاده بهینه از امکانات موجود داشته باشد.

اقبال با تأکید بر اجرای سیستم های آبیاری نوین در شهرستان برای کاهش مصرف آب گفت: دولت یازدهم در بحث سیستم های آبیاری نوین حمایت های زیادی داشته است و علیرغم اینکه خرده مالکی زمین های کشاورزی شهرستان مشکلاتی در اجرای این طرح ایجاد نموده است برخی از کشاورزان اقدام به نصب سیستم های آبیاری نوین نموده اند.

وی خواستار ترویج زنبورداری، شیلات و انار در شهرستان شد و گفت: در بحث زنبورداری مردم هنوز طعم واقعی آن را نچشیده اند که باتوجه به مستعد بودن این شهرستان، پرورش زنبور عسل باید گسترش یابد.

فرماندار بهاباد ادامه داد: اناری که در بهاباد تولید می شود مردم به عنوان یک محصول قابل فروش در نظر نمی گیرند و لذا باتوجه به موقعیت خوبی که بهاباد برای تولید انار دارد باید با انجام کار کارشناسی شده، مردم را به این سمت تشویق نمود.

اقبال باتوجه به تسهیلاتی که دولت برای توسعه کشاورزی به مردم می دهد برای استفاده از فرصت هایی که دولت ایجاد کرده است تأکید نمود و خواستار هدایت وام های کشاورزی در مسیر خودش شد.

 

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بهاباد:

چند طرح صنایع تکمیلی محصولات کشاورزی در بهاباد اجرا و به زودی به بهره برداری می رسد/ برای اولین بار کشت نشاء پنبه به صورت گلخانه ای در بهاباد اجرا شد

 

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بهاباد در این دیدار گزارش مختصری از عملکرد اقدامات انجام شده از جمله اجرای طرح های آب و خاک برای سیستم آبیاری کم فشار، احداث کانال آبیاری و ساخت استخر، احیاء و مرمت قنوات، 600 متر مکعب آبرسانی دام های مرتعی، توزیع 120 تن توزیع سبوس یارانه ای، نظارت بر ساخت و ساز واحدهای دامداری، برگزاری کارگاه های آموزشی پیشگیری از سرقت دام و طیور، بیمه دام، پرورش زنبور عسل، توزیع هفت هزار اصله نهال تولیدات گیاهی، توزیع دوازده هزار نشاء گیاه داوریی، 800 تن کود شیمایی، کاشت کلزا در منطقه جلگه و 200 میلیون تومان تسهیلات برای مشاغل خانگی را از برخی فعالیت های این سازمان در سال گذشته عنوان نمود.

رحمتیان به فعالیت های بخش امور اراضی اشاره نمود و گفت: کارشناسان سازمان به صورت دوره ای از اراضی که در سطح شهرستان واگذار می شود بازدید می کند تا هرکدام پیشرفت فیزیکی مناسب نداشته باشند خلع ید شوند که تاکنون 20 هکتار بازدید انجام شده و تعدادی به خاطر عدم پیشرفت و انجام کار مناسب خلع ید می شوند.

وی در بحث امور دام گفت: 120 رأس اصلاح نژاد دام آلپاین در شهرستان بهاباد انجام شده است که با موفقیت اجرا و نتیجه بسیار خوبی در افزایش تولید گوشت و شیر داشته است.

رحمتیان تصریح کرد: اجرای این طرح در راستای اقتصاد مقاومتی می باشد که می توان با همان امکانات تولید بیشتری را داشت.

وی همچنین از اجرای طرح کشت نشاء پنبه به صورت گلخانه ای در شهرستان خبر داد و گفت: با توزیع نشاء پنبه، صرفه جویی زیادی در هزینه های کاشت پنبه برای کشاورزان به همراه خواهد داشت.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بهاباد در رابطه با بحث صنایع تکمیلی محصولات گفت: با تسهیلاتی که ارائه شده است یک واحد بسته بندی سرگل زعفران، یک واحد بسته بندی پسته و یک واحد خوراک دام در حال اجرا می باشد که به زودی به بهره برداری می رسد و همچنین احدث پنج واحد صنایع تکمیلی امسال شروع می شود.